High-speed projectie: binnenkort op jouw favoriete party of festival?

Peter Güldenpfennig | 10 april 2017
algemeen

Dansers op feesten en festivals moeten over het algemeen bijdragen aan de algehele show en sfeer. Toch lukt dit vaak niet omdat het awkward is of omdat de dansers er gewoon wienig van bakken. Maar het kan ook anders. Dat laten Aya Soto, visual design studio WOW en technisch regisseur Nobumichi Asai zien met INORI (Prayer).

INORI (Prayer) is de toekomst van dans

In het korte maar indrukwekkende filmpje INORI (Prayer) zie je twee dansers die beelden op hun gezicht geprojecteerd krijgen. De gezichten en handen van de dansers worden via sensoren razendsnel gescand waarna een high-speed projectiesysteem dynamische beelden terugkaatst naar de dansers. 

INORI (Prayer) from nobumichi asai on Vimeo.

We zien hier best wel een toekomst weggelegd voor feesten en festivals. Laten we eerlijk zijn, als dansers op podia op deze manier echt onderdeel worden van de visuals kan dat leiden tot heel intrigerende dansen die een extra showelement geven aan een goed feest. Of dit het geval gaat zijn is nog niet bekend. Het high-speed projectiesysteem is op dit moment nog in een jong stadium. Echter, als dit de toekomst van dans gaat zijn, laat deze dan heel snel aanbreken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws