Hoe een club in Groningen de rest van Nederland te slim af is

Pieter Hiemstra | 11 april 2017
algemeen


Foto: Silly Rabbit, Flickr.com

Binnen de technoscene is de Canadese dj Richie Hawtin een hele grote naam. Onder pseudoniem Plastikman heeft hij veel pionierswerk verricht in de jaren 80/90. Alle Nederlandse festivals willen hem hebben, maar hij verschijnt slechts één keer in Nederland. En wel op Paradigm Festival in Groningen. Terwijl normaal gesproken alleen grote festivals zoals Awakenings zo'n grote headliner kunnen betalen, wist Piter Terpstra, één van de grondleggers van Paradigm, Richie exclusief naar Groningen te halen. 

Handgeschreven brief

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. De Canadees is één van Piter's grootste helden, die hij maar wat graag op Paradigm ziet langskomen. Dus klom Piter in zijn pen en maakte een handgeschreven brief die hij richting Canada stuurde. Een maand wachten later, ontving hij een reactie; Hawtin kwam graag naar Groningen. In augustus vormt hij de hoofdact bij het festival op het voormalige Suikerunieterrein.

Hawtin liet in zijn reactie weten dat hij was gegrepen door de liefde voor elektronische muziek die van de brief af spat. Hij kon niet anders dan positief reageren op zoveel passie. Op Facebook laat hij weten: 'Om Paradigm te steunen, sta ik alleen daar’, liet de dj en producer weten in een Facebookreactie.

Terpstra schreef in zijn brief over de club die hij met een team opbouwde aan de oostkant van de stad en de plannen op het Suikerunieterrein waar Paradigm vanaf deze zomer gevestigd is en een gebied wil creëren met veel aandacht voor milieu en duurzaamheid. 'Nooit schrijf ik een brief’’, zegt Terpstra tegen de krant. 'Misschien maar vaker doen. Heel bijzonder dat hij juist bij ons komt. We zijn toch een klein festival, vergeleken bij veel anderen.’

Lees ook: Armin koopt paard
Lees ook: Britse dj Dax J mogelijk een jaar de gevangenis in
Lees ook: Kijken: Deadmau5 blaast apparatuur op tijdens show

 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws