JeBroer niet meer welkom in Hardinxveld

Pieter Hiemstra | 12 april 2017
algemeen

Rapper JeBroer is op 28 april niet welkom in Hardinxveld. Hij zou in het christelijke dorp gaan optreden, maar de gemeente besloot de zaak af te blazen na de ontstane commotie over zijn komst. Er zouden klachten zijn gekomen over één van zijn nummers, de hit 'Kind van de Duivel'.

De tekst in het nummer zou voor de strenggelovige christenen in het Zuid-Hollandse dorp te controversieel zijn. Daarop besloot stichting Vierspan, de feestorganisatie achter het concert, om JeBroer zijn optreden af te blazen. Op de website schrijft de organisatie: 'Vanwege de ontstane commotie hebben wij als stichting het Vierspan moeten beslutien om rapper JeBroer niet te laten optreden tijdens de feestweek. De ontstane rivaliteit heeft zeker ook online een strijd in twee kampen gecreëerd die wij te allen tijde willen voorkomen.'

Later vandaag spreken we met JeBroer over de ontstane commotie. Eerder spraken we hem nog over het bewuste nummer 'Kind van de Duivel'. Met de release wilde hij samen met Paul Elstak een ode brengen aan de hardere stijlen. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws