Amsterdam krijgt een nieuw poppodium: dit zijn de plannen...

Pieter Hiemstra | 13 april 2017
algemeen

Gemeente Amsterdam heeft gisteren naar buiten gebracht dat het uitgaansgebied bij de Amsterdam ArenA in stadsdeel Zuidoost flink wordt uitgebreid. Zo komt er een gebied van 2,5 hectare waar een poppodium moet verrijzen. Daarnaast komen er woningen, kantoren een hotel en een theather bij.

Op het terrein staan al populaire podia zoals de ArenA (54.000 plekken), Afas Live (voorheen Heineken Music Hall, 6000 plekken) en de Ziggo Dome (17000 plekken). Een kleiner podium zoals de Melkweg of Paradiso ontbrak nog. Het nieuwe poppodium krijgt een capaciteit van 1500 plaatsen. 

Wethouder Eric van der Burg, Grondzaken: “Amsterdam heeft al vele jaren een hoge ambitie voor dit gebied. Tijdens de economische crisis is het plan in de ijskast gezet. Vandaag hebben we weer volop mogelijkheden om dit unieke plan tot uiting te brengen. De ontwikkelcombinatie OMC heeft het gebied uitgewerkt tot een Urban Interactive District waarin de combinatie van wonen, werken en uitgaan voorop staat. Dit wordt het tweede uitgaansgebied van Amsterdam waaraan circa 700 woningen worden toegevoegd, een welkome toevoeging voor de stad om aan de woningvraag te voldoen.”

 

 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws