Club Bassiani is het nieuwe Berghain 

Mark Hofman | 14 april 2017
algemeen

De Georgische stad Tbilsi is er één met een recente oorlogsgeschiedenis en grote armoede. De jongeren daar willen dit alles vergeten en om echt even helemaal uit het heden getrokken te worden is feesten het juiste middel. Maar dan moet je dit wel goed doen. Club Bassaini opende in 2014 haar deuren en wordt inmiddels als een malle op de kaart gezet. Sterker nog: het wordt gezien als het nieuwe Berghain.

Club Bassaini is het nieuwe Berghain 

In 2014 zette Tato Getia, Zviad Gelbakiahni en Naja Orashvili de club Bassaini op. Het moest een club worden met een politiek en activistisch element en man, dat is wel gelukt ook. In Georgië is een zerotolerantie op het gebied van drugs en ook homofobie is er nog de orde van de dag. Iets waar de club zich hard tegen wil inzetten. En dat doet ons denken aan één grote andere plek op de wereld: Berlijn. 

Club Berghain is exact zo'n club en Bassiani lijkt de populariteit ook te gaan evenaren. De club is gevestigd onder een voetbalstadium en is gigantisch populair. Een statement lijkt hiermee duidelijk te worden: versoepel de drugswet en stop homofobie. De zerotolerantie in Georgië is dusdanig hard dat het niet uitmaakt of je één miligram MDMA of één kilo coke bij hebt. Je wordt voor beide keihard gestraft. 

De manier van aanpak is met een club als Bassaini een hele goede, maar wat vinden jullie ervan? Werkt dit naar jullie idee en moeten we meer clubs hebben zoals deze? Laat het weten in de reacties!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws