5 herkenbare situaties tijdens Koningsdag!

Pieter Hiemstra | 20 april 2017
algemeen

Het is weer bijna zover: Koningsdag is er over precies een week! Het feest der feesten. De dag die je wist dat zou komen!  Wij hebben een aantal herkenbare situaties voor je op een rijtje gezet.

1: Je bent al brak voordat Koningsdag is begonnen. Het beste excuus om te drinken is... Juist: Koningsnacht! Daar zwalk je dan door de stad. Waarom staan er in godsnaam honderden mensen met een kleedje in het centrum? Het is verdorie nog maar half zes 's ochtends... 

2: Langzaam open je je ogen. Het voelt alsof er tien zure matten in je maag liggen te rotten. En sinds wanneer heb je hernia? Je brengt je hand richting borstkas. Hartslag: check. Dan druppelt de realiteit langzaam binnen. Je ligt op een lek luchtbed. Tien paar zweetvoeten om je heen. Een vochtige zolderkamer met alle ramen potdicht. Jawel: Koningsdag kan beginnen!

3: Natuurlijk ben jij degene die als eerste wakker wordt. Dan maar een peukje roken. Je voelt in je broekzak en je haalt een verkreukeld, vochtig iets eruit dat lijkt op een pakje sigaretten. Je trekt je broek aan die is verstijfd van de drank en loopt richting balkon. Onderweg stop je een paar winegums in je mond. Tja, je moet toch ontbijten. Dan is het tijd voor een ochtendsigaretje waarna je een kromgetrokken, vergeelde peuk aansteekt. 

4: Iedereen heeft gedoucht en het duurde uren om die slaapzak in de hoes te stoppen. Vervolgens strompel je met de groep richting de bus. Natuurlijk is het anderhalf uur rijden voordat je thuis bent. De bus is bommetje vol, de airco staat veel te hard en de chauffeur luistert naar Radio Nederland. Verder duiken er overal bekenden op in de bus waar je praatjes mee moet maken. Fijne reis!

5: Eindelijk! Je bent thuis! Even snel hapje eten en weer door. Met een verse sixpack op je bagagedrager reis je richting een vriend die net zo brak op de bank ligt. Je gooit er een paar blikjes in en bent weer als herboren. Je maat haalt een paar kapotte plastic tuinstoelen van stal en plant die in de tuin neer. Uiteindelijk haal je het niet tot centrum. Om 12 uur 's nachts besluit je naar huis te gaan. Maar toch, Koningsdag 2017 was weer bruut! 

 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws