Leeuwarden krijgt vinylperserij in voormalig WOII-gevangenis

Pieter Hiemstra | 21 april 2017
algemeen

In Leeuwarden opent binnenkort de tweede vinylperserij van Nederland haar deuren. Ondernemers Chris Roorda en Pascal Thulin hebben daarvoor een opmerkelijke locatie gekozen: een voormalige gevangenis uit de Tweede Wereldoorlog.

Pers uit Duitsland

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De enige perserij in Nederland staat op dit moment in Haarlem, waar platen worden geperst voor grote partijen. De echte kwaliteitsplaten worden gemaakt in het Oostblok. Dat moet anders dacht Chris, eigenaar van platenzaak Deeptrax. Samen met zakenpartner Pascal gingen ze op zoek naar goede vinylpersen. Ze vonden er twee in Duitsland. Het café dat nu nog huist in het pand sluit op 1 juli. Dan moet er flink verbouwd worden, waarna 1 augustus de zaak opengaat. 

Meest spectaculaire overval uit de Nederlandse geschiedenis

De Blokhuispoort was het toneel van de meest spectaculaire overval uit de Nederlandse geschiedenis. Zonder één schot te lossen wist een groep maar liefst 51 verzetsstrijders te bevrijden uit de handen van de Duitsers. Chris hoopt dat zijn onderneming 'wat reuring' geeft, vertelt hij tegen de krant. Volgens hem is Leeuwarden niet de eerste plek waar je zo iets verwacht. 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws