Recordpoging: 150.000 man zingen het volkslied

Pieter Hiemstra | 21 april 2017
algemeen

Kingsland Festival bestaat vijf jaar, een mooie aanleiding om een recordpoging te ondernemen.  Bezoekers van het festival gaan in vijf steden om 18:00 uur tegelijkertijd het volkslied zingen. Het gaat om naar verwachting 150.000 bezoekers in Amsterdam, Den Bosch, Groningen, Maastricht en Oldenzaal. 

Tweede record?

Het is inmiddels een traditie op Kingsland Festival om records proberen te verbreken. Zo werd vorig jaar het record proosten verbroken. Net als vorig jaar zijn Sunnery James & Ryan Marciano gastheren die om 18:00 uur hun set stillegen. Dan wordt via een live-verbinding contact gelegd tussen de vijf steden.

Saamhorigheidsgevoel

'Op de meest oranje dag van het jaar waarop zo’n saamhorigheidsgevoel heerst, vieren we niet alleen de verjaardag van koning Willem Alexander, maar wordt er ook een moment stilgestaan bij de vaderlandse trots', aldus Mitchell Bovenlander, initiatiefnemer van Kingsland. 

Verschillende genres

Dit jaar kunnen bezoekers in alle vijf de steden zowel indoor als outdoor terecht voor verschillende muziekstijlen. Martin Garrix, Tiësto en Afrojack zijn de headliners op de mainstages. Urbanliefhebbers kunnen terecht bij de TIKTAK-stage, met live optredens van onder andere Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Sevn Alias en Kris Kross Amsterdam. Daarnaast is er in een aantal steden ook een deephouse- of hardtsylestage te vinden. Vorig jaar breidde het festival zich uit naar Groningen, dit jaar ook naar Maastricht en Twente.

Voor alle steden zijn nog kaarten verkrijgbaar via deze website.

Aanbevolen voor jou:
Dance Valley slaat nieuwe weg in voor editie 2018

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws