Drie iconische video's over jumpstyle en aanverwante stijlen

Pieter Hiemstra | 24 april 2017
algemeen

Lees ook: Talent van de toekomst: Jengi Beats​

Weet je het nog? Die tijd dat je rondliep met een veel te zware Kiplingtas en dat je tijdens de pauze fanatiek ging jumpstylen op het plein? Oude tijden herleven! Jumpstylehelden Jeckyll & Hyde zijn namelijk op zoek naar duo's die de pasjes nog steeds niet zijn verleerd. De artiesten, bekend van het iconische Frozen Flame en Freefall, treden nog af en toe op. Nu zoeken ze jongeren die voor een groot publiek willen jumpen. Jumpstyle komt voort uit andere stromingen zoals hardcore en hardstyle. Een mooi moment om een paar legendarische video's over jumpstyle en aanverwante stijlen op een rijtje te zetten.

1. Patrick Jumpen 

Eén van de vlaggendragers van de Nederlandse jumpstylescene was Patrick Pereira. Hij was een meester in gewaagde jumpcombinaties en haalde de meest gewaagde choreografiën uit zijn hoge hoed. In 2007 belande hij zelfs op de vijfde plek in de Top 40 met zijn hit 'Holiday'. Het succes en de verleidingen op zijn pad werden hem teveel. Hij besloot zijn leven drastisch om te gooien en zich in Gods schoot te werpen. Tegenwoordig loopt hij rond als verkondiger van Gods Woord in Eindhoven en omgeving. 

Lees ook: Deze tattoo's kun je afspelen

2: Komt-ie dan hè?

Het is onduidelijk waar het allemaal is begonnen met de jumpstyle. Sommige beweren dat deze legendarische hit van Darkraver en dj Norman 'Komt Tie Dan Hè?' het startschot was voor een jarenlange jumprage. Een invloedrijk man in de Nederlandse scene, want hij is ook de bedenker van het begrip 'Hakkûh'. Het is die Darkraverrrr!

Lees ook: Fedde le Grand komt met eigen sneakers

3: Mosselssss!

De kans is groot dat wanneer je in 1997 zapte naar TMF je deze legendarische happy hardcore-versie van 'Mosselman' tegenkwam. Sander Scheurwater kwam ermee op plek 9 in de Top 40. Wij danken hem voor een prachtig stukje Nederlands cultureel erfgoed. 

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws