Bijzondere docu over de dancescene uit Noorwegen 

Mark Hofman | 3 mei 2017
algemeen

Elke scene uit de dance is ontstaan door verschillende redenen en bewegingen. Zo ontstond Chicago house door de Afro-Amerikaanse gemeenschap in zware tijden en zagen we in het Thatcher-tijdperk de Britten raven voor hun leven. De scene van Noorwegen is overigens op hele andere wijze onstaan. Dat zien we in de bijzondere documentaire 'Nothern Disco Lights'. 

Bijzondere documentaire over de Noorse dancescene 

Ben Davis is door Noorwegen gereist om erachter te komen hoe de bijzondere dancescene van het land in elkaar zit. Waar het vandaan komt, welke sound het heeft en wat voor betekenis het heeft voor de mensen. Deze reis legde hij vast en bracht hij naar buiten door middel van de documentaire 'Northern Disco Lights'. 

Noorwegen is een bijzonder land waar het in sommige seizoenen de zon niet ondergaat. Hier moeten mensen goed mee om zien te gaan en door interviews met dj's, vrienden en fans komt hij erachter hoe ze dat doen. Wat voor rol de muziek daarin speelt bijvoorbeeld. Het is een bijzondere documentaire en heel erg interresant om te zien hoe de dancecultuur de vorm heeft die het inmiddels heeft in het land.

Check de trailer hieronder: 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws