Obama laat een studio bouwen

Pieter Hiemstra | 4 mei 2017
algemeen

Barack Obama heeft sinds hij aftrad als president na jaren eindelijk weer vrije tijd. Zo zagen we hem jetskieën op het privé-eiland van miljardair Richard Branson. En deze week kreeg hij enorme kritiek omdat hij voor vier ton een toespraak gaat houden op Wall Street. Obama zijn nieuwste wapenfeit: de bouw van een eigen muziekstudio.

Eigen studio, bibliotheek en park

Samen met zijn vrouw Michelle wordt Obama binnenkort eigenaar van een studio in het Presidentiële Centrum in Chigago. Daarnaast komt op het terrein een bibliotheek, museum, auditorium en een park. Het doel van het project is 'om met anderen na te denken over wat het betekent een goede burger te zijn in deze eeuw', zo staat op zijn website.

Aan CNN vertelde de ex-president dat hij de studio laat bouwen zodat hij artiesten zoals Chance the Rapper of Bruce Springsteen kan ontvangen. Zo wil hij discussiëren over hoe maatschappelijk betrokken muziek bijdraagt aan een betere maatschappij. 

Dat Obama een muziekliefhebber is, is bekend. Zo nodigde hij Kendrick Lamar en Chance the Rapper uit voor zijn laatste diner in het Witte Huis.

Dansen kan hij wel, onze Barack!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws