DJ Snake aangeklaagd voor jatten 'Turn Down For What'

Mark Hofman | 8 mei 2017
algemeen


 

DJ Snake gaat lekker. Met tracks als 'Turn Down For What', 'Lean On' en 'Let Me Love You' heeft de artiest aardig wat hits achter zijn naam staan. Toch vallen de keuzes van de artiest niet bij iedereen in de smaak. Snake is namelijk aangeklaagd voor copyright voor zijn track 'Turn Down For What' met Lil Jon.

DJ Snake aangeklaagd voor Copyright 

Freddy GZ releasde in 2013 het nummer 'Turn Down For What', hetzelfde jaar waarin DJ Snake de gelijknamige ook uitbracht. Buiten het feit dat beide tracks dezelfde titel hebben, ziet Freddy ook productiegewijs veel gelijkenissen. Iets wat hij pas vier jaar later naar de rechter lijkt te brengen. 

De claim zegt dat beide nummers dezelfde naam hebben, te snel achter elkaar zijn gereleast en dat ze over dezelfde beat en structuur hebben. De advocaat die GZ ondersteunt is overigens niemand minder dan Richard Busch. En dat is dan weer de man die geld los wist te krijgen voor de familie van Marvin Gaye voor Robin Thicke's 'Blurred Lines'. 

Check beide tracks hieronder en laat ons weten of je de gelijkenissen hoort. Is dit terecht of slaat de claim helemaal nergens op? 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws