Bizar: Ultra Miami en Ultra Europa klagen elkaar aan 

Mark Hofman | 11 mei 2017
algemeen

Met gigantisch veel festivals op onze aardkloot, ontstaat er wel eens onenigheid tussen verschillende organisaties. Maar dat twee festivals van hetzelfde bedrijf elkaar in de haren vliegen, zie je niet vaak. Tot nu. Ultra Miami en Ultra Europa zijn het met elkaar oneens en stappen naar de rechter. Bizar! 

Ultra Miami en Ultra Europa vliegen elkaar in de haren 

Om het verhaal goed te begrijpen, moeten we terug in de tijd. In 1999 ontstond vanuit zuid-Florida de eerste Ultra Music Festival. Het groeide in de jaren daarna uit tot het festival dat we vandaag kennen: een wereldwijd fenomeen met de grootste artiesten. Het succes werd zo groot, dat Ultra ook op andere continenten actief werd. Er ontstonden Ultra Asia/Africa/South American/The Carribean en Europe. Maar met die laatste gaat het niet zo lekker. Althans, de samenwerking met Ultra Miami. 

Ultra Europe is het niet eens met de eisen die Ultra HQ stelt aan het festival. Ook wil Ultra Miami haar social media accounts niet gebruiken voor de promotie van Ultra Europe in juli, zo lijkt het. Maar dat is niet de grootste claim van Ultra Europe, dit jaar gehouden in Kroatië. Volgens de advocaat van de Europese vertakking, bezat Ultra Miami nooit de rechten van Ultra Europe. Met die aantijging gaat het nu naar de rechter. 

De advocaat van Ultra Europa zegt het volgende over de situatie, schrijft YourEDM.

'Ultra repeatedly threatened to cancel the event when [we] did not acquiesce to Ultra’s increasingly burdensome demands. Reluctant to disappoint thousands of electronic music fans attending the yearly event, [we] strove to meet each and every demand by Ultra, even when such demands were unreasonable.'

En wat zijn deze vereisten dan? 

'Exclusive approval of vendors, prohibitively expensive staffing arrangements, luxury travel arrangements, and additional promotional fees.'

Ultra Miami komt op zijn beurt ook met een claim. De promoters van Ultra Europe zouden onofficiële events gehouden hebben, handelsgeheimen naar buiten gebracht hebben en er zou sprake zijn van contractbreuk. 

Lees ook: Tilburgse studenten gaan een robot-dj pitchen in de VS
Lees ook: DJ Snake aangeklaagd voor jatten 'Turn Down For What'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws