Robert Miles op weg naar een #1-positie op Beatport 

Mark Hofman | 16 mei 2017
algemeen

Op 9 mei verloor de wereld een geweldige muzikant. Robert Miles liet het leven op 47-jarige leeftijd door een zeer agressieve vorm van kanker. Miles speelde een belangrijke rol in de scene in de jaren '90 waardoor trance en progressive house geworden zijn hoe we ze vandaag de dag kennen. Robert Miles' klassieke hit 'Children' wordt overal ter wereld weer uit de kast gehaald en begint zelfs richting een #1 Beatport-positie te gaan. 

Robert Miles naar #1 op Beatport 

Uren nadat bekend werd dat Robert Miles overleden was, en de gehele trance-scene op zijn kop stond, besloot Facebookpagina Trance Classics een actie te starten. De grootste hit van Miles, 'Children', moest en zou op #1 komen op Beatport. De bedoeling van de actie was op de track op #1 te krijgen in de Trance top 100, maar het lijkt erop dat het veel verder gaat dan dat. Op dit moment staat de track namelijk op een #12-positie in de gehele Beatport Top 100. Geheel terecht als je het ons vraagt. 

Robert Miles was een gigantisch belangrijk persoon voor de trance en progressive housescene die we vandaag de dag kennen. Zijn elementen en sounds wisten de genres te vormen zoals we ze nu kennen.

Zijn track 'Children' is daar een heel goed voorbeeld van. 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws