Ook Mickey Mouse en Sneeuwwitje slachtoffer hackers?

Mark Hofman | 16 mei 2017
algemeen

Digitale services zijn nog nooit zo belangrijk geweest dan vandaag de dag. Netflix is hier een bijzonder goed voorbeeld van. Het is natuurlijk hartstikke handig, maar het brengt ook wat gevaren met zich mee. Zo zagen we laatst opeens het hele vijfde seizoen van Orange Is The New Black online staan zonder dat hij al uitgebracht was en nu lijkt een Disney-film de klos te zijn. Ouch! 

Disney het volgende slachtoffer van hackers 

Een tijd geleden leken hackers het vijfde seizoen van Orange is the New Black gekaapt te hebben. De hackers contacteerden Netflix en eisten geld. Kregen ze dit niet? Dan zou het hele nieuwe seizoen op het internet te vinden zijn voordat de service hem uitbracht. Netflix gaf hier geen gehoor aan en het resultaat is bekend. Het hele vijfde seizoen stond op het internet. 

Nu lijkt het erop dat zo'n zelfde situatie gaande is bij Disney. Volgens Deadline hebben hackers de aankomende film Pirates of the Caribbean: Dead Man Tell No Tales in handen en willen ze geld zien. Ze dreigen met het releasen van delen van de film als Disney geen geld overmaakt in Bitcoins. Disney gaat hier mooi niet aan meewerken en is inmiddels met de FBI bezig om de daders op te sporen. 

Piraten die een piratenfilm hebben gekaapt. Ironisch, dat is het zeker. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws