Armin van Buuren reageert op plagiaatbeschuldiging

Pieter Hiemstra | 23 mei 2017
algemeen

Armin van Buuren heeft gereageerd op de aantijgingen van Underground Resistance. Het technocollectief uit Detroit beschuldigt hem ervan hun logo en letters gekopieerd te hebben voor zijn Hï-residency op Ibiza. 

LEES OOK: Underground Resistance beschuldigt Armin van Buuren van plagiaat

Armin laat weten dat de letters en logo niet zijn afgeleid van Underground Resistance, maar van zijn bekende Universal Religion concept. Hij blijft vasthouden aan de naam van zijn residency. Wel past hij het logo aan om verwarring te voorkomen.

Reactie Armin van Buuren

Armin van Buuren: 'Laat ik voorop stellen dat ik het vervelend vind dat deze situatie nu gaande is. Mijn team, het team van Hi/Ushuaia en ikzelf, waren ons niet eerder bewust van gelijkenissen tussen ons logo en het logo van Underground Resistance. Oorspronkelijk is UR, de naam van het nieuwe evenement waarmee ik wekelijks in Ibiza zal staan, afgeleid van Universal Religion, een wat ouder, maar desalniettemin een door fans welbekend Armin van Buuren-concept. Het beeldmerk, bestaand uit het lettertype en kader, is ontworpen vanuit de Armin van Buuren-huisstijl. Na overleg hebben mijn team, het team van Hi/Ushuaia en ik besloten de naam te behouden zoals hij nu is en het beeldmerk aan te passen. Vertrouwende op het begrip van de media, fans en Underground Resistance.'

Oordeel zelf

Het gaat om onderstaande logo's. Links het logo van Armin van Buuren, rechts die van Underground Resistance. Oordeel zelf, terechte claim of vergezocht?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws