Slecht nieuws voor de haters: gamers houden het langer vol in bed

Samantha Ribeiro | 10 juni 2017
algemeen

Je zou het je haast niet kunnen voorstellen, maar toch is het zo. Gamers houden het langer vol in bed. Dit is gebaseerd op een nieuw onderzoek dat gepubliceerd is in de Amerikaanse ‘Journal of Sexual Medicine’. Het onderzoek bewijst dat gamende mannen vaak minder snel ‘uitstoten’ dan normaal. Dit is normaal een probleem die voorkomt bij 20 tot 30 procent van de mannen.

Het onderzoek

Er zijn nauwelijks statistieken of bewijzen die seks met gamen associëren, dus besloten onderzoekers bijna 600 mannen tussen 18 en 50 jaar te vragen naar hun manier van leven, inclusief het seksleven en hun game gewoontes. Daaruit kwam voort dat mannen die minimaal één uur per dag gamen, minder snel ‘uitstoten’. Maar vergis je niet, want dit zijn ook mannen die niet vaak seks hebben.  

Gamen liever dan seks

Ook hebben onderzoekers tot iedereens verbazing ontdekt dat tieners uit New York gamen boven seks zetten. Bijna de helft van deze tieners spendeert minstens drie uur aan het gamen, een resultaat dat met 42 procent is gestegen sinds 2013.

Verdere bevestiging

Ondanks dat dit een van de eerste onderzoeken is naar de relatie tussen seks en gamen, haalt het onderzoek niet naar voren waarom gamers het langer volhouden in bed. Het geeft eigenlijk alleen aan dat hun resultaten verder bevestigd moeten worden doormiddel van andere onderzoeken. Logisch, want je moet verschillende resultaten met elkaar kunnen vergelijken, maar dat er op het gebied van het langer volhouden in dit onderzoek niet veel resultaten zijn, lijkt een beetje terughoudend.

Enige verschillen

Wat volgens de onderzoeker, Justin Lehmiller, merkwaardig was, was dat er bijna geen verschil zit tussen het seksleven van gamers en non-gamers. De verschillen die er wel zijn, zijn meestal klein en kunnen ook weer verschillen qua man. De gamers houden het langer vol, maar de non-gamers hebben er vaker zin in.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws