New York krijgt een hiphopmuseum

Ivo Mollemans | 13 juni 2017
algemeen

New York is een cultureel wereldcentrum en er zijn plannen om in de stad nog een extra culturele toevoeging te verwezenlijken. Het is de bedoeling dat er in 2018 een museum haar deuren opent dat volledig gewijd is aan de hiphop.

Hiphopmuseum in Manhattan

Het idee voor dit museum komt van een non-profit organisatie. Bij een veiling kochten ze een stuk grond in Manhattan en daar wil de organisatie een gigantisch gebouw neer gaan zetten waarin alles dat met hiphop te maken heeft te zien is. De exacte locatie van het museum is vooralsnog onbekend, maar het zal zich ergens rond 125th street bevinden.

LEES OOK: Festivalgangers betrapt met 30.000 euro aan drugs 

Het museum wordt niet in een keer gebouwd, maar de ontwikkeling is verdeeld in twee fases. De eerste fase zal aan het begin van 2018 klaar zijn en daarbij zullen een café, galerij, helpdesk en souvenirwinkel gebouwd worden. De ruimte die dan nog over is zal gebruikt worden voor een multimediastudio. De tijd wanneer de tweede fase gerealiseerd wordt is nog niet bekend, maar er zal hierbij meer ruimte voor het museum gemaakt worden en er zullen een hotel, lounge en winkelcentrum bijkomen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws