Woede na gruwelijke beelden 9/11 in promo technofestival

Bart Remmers | 15 juni 2017
algemeen

Smakeloze actie of terechte sociale kritiek?

Massaal kritiek op een promovideo van het Amsterdamse technofestival Katharsis dat begin augustus wordt georganiseerd. Daarin zijn beelden te zien van mensen die vlak na de aanslagen van 9/11 in doodsnood uit het WTC springen.

De organisatie van het festival, Reaktor Events, heeft enorm veel kritiek gehad op het filmpje. Smakeloos vinden velen. De promo is inmiddels verwijderd van de Facebook-pagina van het festival.

Volgens Katharsis was het gebruik van de gruwelijke beelden weldoordacht, ze moeten de naam van het festival - afkomstig van het Griekse woord 'catharsis,' verbeelden. 

Controversiële thema's

Naar aanleiding van de storm aan kritiek publiceerde Katharsis een verklaring. 'Onze video's dealen soms met controversiële thema's om mensen te motiveren na te denken, te debateren en met een ander perspectief naar zaken te laten kijken. We hebben hoe dan ook nooit geweld goed willen praten of belachelijk proberen te maken.'

Volgens de organisatie was het gebruik van beelden van 9/11 en andere terroristische aanslagen bedoeld als sociale kritiek. 

Wat is jouw mening: verschrikkelijke beelden gebruiken als promotie voor een technofestival. Slimme marketing of een smakeloze stunt?

Lees het volledige statement van Katharsis hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws