Flirten via de telefoon in een club: het kon vroeger in Berlijn

Ivo Mollemans | 26 juni 2017
algemeen

Het nachtleven van vroeger verschilt met het nachtleven van nu en dat is misschien maar goed ook. Daar waar we tegenwoordig massaal gebruik maken van dating apps als Tinder of contact leggen via Whatsapp, hadden ze vroeger in Berlijn een ander ingenieus system bedacht.

Het ouderwetse tinder

De verlegen mensen konden namelijk via een system van buizen waarin dingen vervoerd kunnen worden en via privételefoons berichten sturen naar anderen in de club. Natuurlijk ging er dan niet zomaar een telefoon af in de club die iedereen zou kunnen opnemen, maar wanneer iemand een persoon op het oog had kon deze via naar de desbetreffende tafel bellen of een berichtje sturen via de buizen naar waar die persoon zat.

LEES OOK: Kijken: Thaise drag queen maakt hilarische parodie op ‘Toxic’ van Britney Spears

Dit idee is ooit begonnen in twee clubs, namelijk Resi en Femina. Juist door dit systeem kwamen bezoekers op de clubs af. Bij Resi gingen de briefjes voordat ze op hun eindbestemming kwamen ook nog langs een controle om ervoor te zorgen dat er geen ongepaste of grove dingen zouden worden gezegd tegen anderen. De Resi is in 1978 gesloten en het gebouw is vernield, maar het systeem wat daarbinnen gehanteerd werd is door veel andere clubs overgenomen zoals Ballhaus in Berlijn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws