‘What We Started’ verfilmt de dance scene eindelijk goed

Ivo Mollemans | 27 juni 2017
algemeen

De afgelopen jaren zijn er een aantal films uitgekomen die proberen om de dance scene te verfilmen. Helaas voor de dance scene was er tot nu toe nog geen enkele film die dat ook op een goede wijze deed. Toch lijkt het erop dat er nu wel eens een film zou kunnen zijn die de dance scene wel realistisch laat zien.

‘What We Started’ is realistisch

De documentaireWhat We Started’ gaat over zowel de mainstream kant van de dance als de underground kant. Er zijn een hoop verschillen tussen de twee, maar ook een hoop overeenkomsten. De maker van de documentaire, Bert Marcus, weet beide op een realistische manier vast te leggen.

LEES OOK: Volgens deadmau5 zijn The Chainsmokers ‘shit’

‘What We Started’ volgt en gaat voornamelijk over twee artiesten, namelijk Carl Cox en Martin Garrix. Carl Cox vertegenwoordigd de klassieke scene die nog leerde draaien met vinyl en Martin Garrix fungeert als gezicht voor de jeugdige scene die momenteel veel aandacht krijgt. De film gaat over de jaren waarin disco populair was en underground clubs, maar ook over gigantische festivals en stadions waar duizenden mensen op af komen om de populairste dj’s ter wereld te zien.

LEES OOK: ‘All Eyez On Me’ belooft nog meer Tupac-materiaal

Naast Carl Cox en Martin Garrix komen er ook nog een hoop andere dj’s aan het woord zoals Richie Hawtin, Moby, Afrojack, Seth Troxler en Pete Tong. Door de veelzijdigheid aan onderwerpen die worden vastgelegd in de film is ‘What We Started’ niet zomaar een film die probeert succesvol te worden, maar een film die op een realistische manier laat zien hoe dance ontstaan is en waar het naartoe gaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws