Nile Rodgers laat zich van zijn gevoelige kant zien tijdens Glastonbury

Ivo Mollemans | 28 juni 2017
algemeen

Foto: Joe Mabel​

Muzikant en legende Nile Rodgers is niet weg te denken uit de muziekindustrie. Hij heeft een stempel gezet op de industrie met zijn muzikale vaardigheden en die stempel zal niet snel weggaan. Toch heeft hij het niet altijd makkelijk gehad, want hij is vier jaar geleden kankervrij verklaard na er twee jaar last van te hebben gehad.

Nile Rodgers open op Glastonbury over de afgelopen jaren

Een overwinning die moeilijk te behalen was, maar hij heeft met veel kracht en moeite de ziekte weten te overwinnen en nu gaat hij alweer een tijd hard door met het maken van muziek. Op 24 juni stond de muzikant op de bekende Pyramid Stage op Glastonbury samen met de rest van de bandleden van Chic.

LEES OOK: Paul McCartney vertelt over zijn samenwerking met Kanye West

Tijdens zijn optreden nam Rogers te tijd om terug te kijken of de afgelopen jaren waarin zowel pieken als dalen zaten. Toen er geconstateerd werd dat hij een zeer agressieve  vorm van kanker had is hij zeker niet bij de pakken neer gaan zitten want in die tijd heeft hij ook samen met Daft Punk en Pharrell Williams een van de grootste hits ooit geschreven, namelijk ‘Get Lucky’. Het nummer is in 32 verschillende landen in de top 10 terecht gekomen en de single is meer dan 9.3 miljoen keer verkocht. Hiermee is het een van de best verkopende nummers ooit en Rogers heeft hiermee een van de meest iconische en bekende nummers ooit gemaakt. Een prestatie die op zichzelf al moeilijk te behalen, laat staan wanneer je als muzikant ook nog tegen kanker aan het vechten bent. Respect dus voor deze man!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws