MDMA genaamd ‘Pink Champagne’ zorgt voor dode in Manchester

Ivo Mollemans | 28 juni 2017
algemeen

In Manchester is een 26 jaar oude man overleden na het innemen van een nieuw type MDMA. Het gaat om een variant die bekend staat onder de namen ‘Pink Champagne’ en ‘Magic’.

Pink Champagne zorgt voor hevige gezondheidsproblemen

Volgens onderzoek gaat het hierbij om een puurte van 80 procent en dat betekend dat een hoeveelheid van deze variant voor veel problemen kan zorgen in vergelijken met een zelfde hoeveelheid van een reguliere variant. Helaas heeft dat bij de man uit Manchester geleid tot het grootst denkbare probleem van drugsgebruik.

LEES OOK: Tiener overlijd na inname XTC in de vorm van IKEA-logo

De man was niet de enige die problemen ondervond, want in totaal zijn er 11 personen naar het ziekenhuis gebracht na inname van deze pil. Een persoon bevindt zich in een stabiele toestand, maar drie van hen krijgen nog steeds behandelingen en vier anderen bevinden zich nog op de intensive care.

Hoofdopzichter van Oldham, Rochdale en Tameside deelde mede dat ze er alles aan doen om de verspreiding van de drugs te stoppen en ze waarschuwen mensen voor het gebruik ervan. Ze roepen mensen ook op om hen te helpen indien iemand iets weet wat betreft de drugs.

‘This is incredibly worrying and, with our colleagues from the NHS, we are doing all that we can to warn people against taking the drug and help those who may have taken it. So please, if you believe that you or somebody you know has taken the drug and begins showing symptoms then get yourselves to the hospital immediately.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws