Check deze docu over een platenwinkel in New York!

Ivo Mollemans | 1 juli 2017
algemeen

Tegenwoordig luisteren de meeste mensen via digitale mediums naar muziek, maar toen het internet nog niet bestond was dat niet bepaald het geval. Heel vroeger ging alles nog via vinyl en later kwamen daar de cd’s bij.

Muziekgeschiedenis in New York

Platenwinkels waren dan ook gigantisch populaire plekken voor veel muziekliefhebbers om te komen en een aantal platenwinkels ter wereld zijn omgedoopt tot gebouwen met historische waarde. Een zo’n bekende en populaire platenwinkel was Other Music. Deze winkel was aanwezig in New York, maar is in 2016 gesloten.

LEES OOK: Steve Angello helpt mee aan een documentaire

Om Other Music te eren is er nu een Kickstarter project opgezet om een documentaire te maken over de 20 jaar geschiedenis die deze winkel heeft geschreven. Niet alleen als winkel, maar ook als een ontmoetingsplek voor artiesten is Other Music bekend geworden. Bands als Animal Collective, TV On The Radio, the Strokes en Vampire Weekend zijn allemaal vaste klanten geweest van de winkel.

Er wordt gevraagd om $70.000 op Kickstarter om het project te verwezenlijken. Om mensen enthousiast te maken over de documentaire is er een promo video online gezet die hieronder te zien is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws