De Oscar wordt een stuk kleurrijker

Mark Hofman | 1 juli 2017
algemeen

De Academy Of Motion Picture Arts and Sciences ( die van de Oscars) heeft een recordaantal nieuwe leden uitgenodigd. Zo'n 774 nieuwe leden kunnen hun opwachting gaan maken in de Academy. Van deze 774 leden is 39 procent vrouw en 30 procent een persoon met een donkere huidskleur. Iets wat helaas niet eerder voorkwam bij de Academy. 

Academy nodigt shitload aan mensen uit 

Het is voor het eerst dat de Academy Of Motion Picture Arts and Sciences dit aantal uitnodigingen heeft gestuurd naar vrouwen en mensen met een donkere huidskleur. Te bizar voor woorden eigenlijk. 

Acteurs en schrijvers als Donald Glover, Naomie Harris, Riz Ahmed, Terry Crews, Debbie Allen, Keegan-Michael Key, Leslie Jones en Wanda Sykes zijn uitgenodigd voor verschillende branches van The Academy. Er zijn zelfs een aantal branches waar meer vrouwen dan mannen zijn uitgenodigd. Het gaat om de branches acteurs, casting directors, kostuumontwerpers, documentare makers en filmmakers.

Het is te bizar voor woorden dat het nu pas gebeurt, maar de diversiteit begon nadat de Oscars in 2014 als een malle bejubeld werden vanwege de weinig donkere acteurs. Hierdoor werd de hashtag #OscarsSoWhite in het leven geroepen. Er is een movement gaande en het werd verdomme eens tijd ook. 
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws