Kanye West verwijdert zijn muziek van streamingservice Tidal

Ivo Mollemans | 4 juli 2017
algemeen

Beeld via Flickr.

De streamingservice Tidal probeert zoveel mogelijk klanten te trekken en hiermee de concurrentie aan te gaan met de grote spelers Apple Music en Spotify. Dat leek goed te lukken door het album ‘The Life Of Pablo’ van Kanye West de eerste zes weken alleen op Tidal beschikbaar te maken, maar tussen die twee partijen is wat frictie ontstaan.

Tidal vs. Kanye West

Tidal zou Kanye namelijk niet betaald hebben voor deze service terwijl het bedrijf er wel flink van heeft geprofiteerd. In de tijd na de release van het album is het aantal gebruikers namelijk van 1 miljoen tot 2,5 miljoen gegroeid. Hier zou Kanye een bonus van 3 miljoen dollar uit halen, maar Tidal heeft dat geld dus nooit overgemaakt.

LEES OOK: David Guetta kondigt collabs aan met grote namen 

Daarom is er nu een rechtszaak aangespannen tegen Tidal door de advocaten van West. Het contract is al geëlimineerd. Ook zou Kanye een vergoeding moeten krijgen voor een aantal muziekvideo’s, maar die vergoeding heeft hij nooit gezien. Volgens Tidal komt dit omdat de video’s nooit op tijd geleverd zijn en volgens het contract mag West er niet zomaar voor kiezen om gedag te zeggen tegen Tidal.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws