Onverwachte kosten van tickets binnenkort verleden tijd

Peter Güldenpfennig | 4 juli 2017
algemeen

Denk je je festivalticket voor een mooie prijs te hebben gescoord, komen er ineens ‘administratiekosten’ bij die de prijs meteen extreem opdrijven. Lekker kut, maar dat is binnenkort verleden tijd. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat strenger optreden tegen de onverwachte kosten die ticketaanbieders rekenen bij de verkoop van hun tickets. 

Één ticket, één prijs

Volgens NU.nl krijgen ticketaanbieders tot 1 oktober de tijd om hun activiteiten aan te passen zodat het duidelijk is welke prijs kopers moeten betalen voor hun ticket, iets wat bovendien al opgenomen is in de wet. Na 1 oktober zal de ACM opnieuw een controle uitvoeren. De ACM kan vervolgens afdwingen om de prijzen van ticketaanbieders aan te passen als de prijs nog niet correct vermeld wordt.

Het is een beetje jammer dat aanbieders tot oktober de tijd krijgen, dus veel verandering zullen we dit festivalseizoen nog niet merken. Maar gelukkig wordt er nu tegen opgetreden en weten we vanaf oktober welke prijs we daadwerkelijk moeten betalen voor onze tickets. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws