Glastonbury ontslaat driekwart van het personeel

Ivo Mollemans | 5 juli 2017
algemeen

Beeld via Neal Whitehouse Piper.

Glastonbury was weer een succes en mede door het mooie weer heeft iedereen genoten van het festival. Niet alleen voor de bezoekers en artiesten is mooi weer een fijne bijkomstigheid, maar ook voor de mensen die naderhand alle rommel moeten opruimen scheelt het extra werk.

Glastonbury zorgt voor rommel

Er komen zo’n 100.000 mensen op het festival af en dat zorgt uiteraard voor heel veel troep op het terrein. Omdat de bezoekers dit niet zelf op gaan ruimen moeten er een hoop mensen klaar staan om naderhand alles weer netjes te maken op het terrein. Daarom waren er 700 mensen ingeschreven die naderhand twee weken lang zouden kunnen werken bij het afbreken en opruimen van het festival, maar doordat de troep dit jaar gigantisch meevalt is ruim driekwart van die personen zonder pardon naar huis gestuurd.

LEES OOK: Waar zijn toch de vrouwelijke artiesten deze festivalzomer?

‘Organisers were accused of taking advantage of some 700 people who were signed up as litter pickers expecting two weeks of paid employment after the acts and festival-goers had gone home, only to leave some three quarters stranded and out of pocket in the Somerset countryside.’

De werkers kwamen uit allerlei plekken in Europa en hadden allemaal een nul uren contract. Voor veel van hen is het dus ook daadwerkelijk bij nul uren gebleven. Omdat zij ervanuit gingen twee weken te kunnen werken hebben zij echter geen mogelijkheid om terug te keren naar waar ze vandaan kwamen en dus zitten ze nu twee weken zonder werk in Engeland. Veel van hen slapen in tenten rondom het festivalterrein. Velen van hen zijn nu opzoek naar een plek om toch nog ergens te kunnen werken in de tussentijd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws