Canyon en Kraftwerk komen met een speciale fiets

Ivo Mollemans | 11 juli 2017
algemeen

Het Duitse Kraftwerk en het Duitse Canyon zijn een wel heel bijzondere samenwerking aangegaan. Zij hebben samen namelijk een fiets ontwikkeld waarin het beste uit beide werelden samenkomt.

Canyon komt met technisch hoogstandje

De fiets heeft de naam ‘Ultimate CF SLX Kraftwerk’ gekregen en wordt in gelimiteerde oplage geproduceerd. In totaal worden er maar 21 exemplaren de wereld in gestuurd en met het opvallende design kun je ze niet over het hoofd zien als je er ooit eentje tegen zou komen. Het is het meest complexe design dat Canyon ooit heeft gemaakt en hopelijk komt dat de prestaties van de fiets alleen maar ten goede. Elke reflectieve streep op de fiets is met de hand gesneden en aangebracht. Per frame duurt het 7 uur voordat dit karweitje klaar is. Daarnaast zijn de versnellingen niet mechanisch, maar elektronisch bij de fiets en dat alles zonder dat het gewicht teveel wordt. Wat dat grapje mag kosten? Voor 10.000 piek staat ie bij jou in de schuur te pronken, wachtend totdat je hem loslaat op het wegdek.

LEES OOK: deadmau5 vierde zijn vrijgezellenfeest met auto’s, drank en een hoop goede vrienden

Kraftwerk en fietsen

Deze samenwerking komt echter niet zomaar uit de lucht vallen, want Kraftwerk heeft wel degelijk een geschiedenis met fietsen. Bandlid Hütter heeft namelijk een grote passie voor de sport en in de jaren 70 en 80 gingen hij en Schneider, het andere lid, regelmatig tot 200 kilometer per dag fietsen. In 1983 brachten ze de single ‘Tour de France’ uit en 20 jaar later een album met de naam ‘TOUR DE FRANCE Soundtracks’ welke tegelijk met het jubileum van de Tour de France uitkwam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws