Organisatoren van Ghost Ship krijgen uitstel van berechting

Ivo Mollemans | 12 juli 2017
algemeen

In december vorig jaar vond er een vreselijk drama plaats bij een feest in Californië. In een magazijn die illegaal werd gebruikt voor een feest brak brand uit waardoor 36 mensen om het leven kwamen. Het feest was door twee mensen georganiseerd. Derick Almena, de persoon die de loods afhuurde, en Max Harris, de organisator van het feest.

Uitstel van executie voor organisatoren

Beide mannen staan terecht voor moord op 36 mensen en dat gaat niet zomaar aan ze voorbij. Toch krijgen ze uitstel van executie, want hun advocaten hebben gepleit om de berechting uit te stellen. Dit doen ze totdat de aanklagers met alle verslagen van de politie over de boeg komen.

LEES OOK: Techno is vanaf nu cultureel erfgoed in Zurich

De aanklacht van 36 moorden kan de heren tot 39 jaar in de gevangenis opleveren. Geen malse straf dus. Op 4 augustus moeten ze terug komen in de rechtbank met de kans om de rechter te overtuigen voor een strafvermindering. Beide heren hebben ook nog een schuld van 1,08 miljoen dollar die betaald moet worden.

Advocaten

De advocaten van de heren zijn het niet eens met de straffen.De advocaat van Almena wil dat zijn cliënt vrijgelaten wordt of dat er een forse strafvermindering plaatsvindt. De advocaat van Harris zegt dat er geen aanleiding is om zijn cliënt een straf op te leggen. Harris zou hebben gedaan wat elk persoon zou moeten doen bij brand en dat is ervoor zorgen dat andere mensen gered worden. Ook is er nog nergens definitief bewijs voorbijgekomen om de straf van Harris te verklaren.

‘We're looking for the damning evidence against him and we haven't seen it so far.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws