De toekomst van SoundCloud ziet er onzeker uit

Ivo Mollemans | 15 juli 2017
algemeen

Het gaat al een tijd slechter dan normaal met SoundCloud en dat eist nu zijn tol. Laatst werd 40% van het personeel ontslagen en het ziet er niet naar uit dat het beter gaat worden.

SoundCloud is het einde nabij

Het was de bedoeling dat deze stap op lange termijn problemen zou oplossen en het bedrijf weer succesvol zou maken. Helaas ziet het er minder optimistisch uit dan ze zouden willen. TechCrunch was in de zaken van SoundCloud gedoken en kwam met minder goed nieuws naar boven.

LEES OOK: Daddy Yankee meest gestreamde artiest op Spotify

Het lange termijn effect dat SoundCloud wilde bereiken met de ontslagen lijkt over een kortere termijn te gaan dan de bedoeling was. Het bespaart ze genoeg geld om voor 50 dagen rond te kunnen komen, maar de tijd na die 50 dagen ziet er zwart uit. Ook de werknemers van het bedrijf zien de situatie somber in. TechCrunch vroeg een anonieme medewerker hoe het er op de werkvloer mee staat, maar volgens hem zijn er een hoop mensen die zelf ontslag gaan nemen bij het bedrijf.

‘It’s pretty shitty. Pretty somber. I know people who didn’t get the axe are actually quitting. The people saved from this are jumping ship. The morale is really low.’

Wat als…

Hopelijk wordt SoundCloud snel gered, want waar moeten alle muzikanten hun muziek op een centrale plek uploadden om een fanbase te krijgen als deze service wordt weggehaald? Daarbij zullen er veel statistieken verloren gaan van artiesten en labels als SoundCloud uit de lucht wordt gehaald.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws