David Guetta is ‘128 bpm EDM’ zat

Ivo Mollemans | 18 juli 2017
algemeen

Foto via Rukes.com.

De meeste houseplaten schommelen ergens rond het tempo van 128 bpm. Dat is al jaren zo en dat zal niet gauw veranderen. Helaas kan dit er wel voor zorgen dat het voor dj’s een beetje saai kan worden om telkens maar hetzelfde kunstje uit te halen tijdens hun sets.

LEES OOK: Verdere details over release van Avicii’s nieuwe album bekend

Nieuwigheid is eraf voor David Guetta

In een interview met The Independent over zijn aankomende album kwamen ook andere onderwerpen ter sprake zoals Guetta’s blik op het huidige Ibiza. De dj speelt momenteel een grote rol in hoe mensen het eiland ervaren en hij heeft laten weten dat de commerciële kant van EDM hem ietwat begint te vervelen.

‘I’m going to be honest, in the two last years that same 128bpm EDM was starting to make me tired. Everybody was playing it.’

Daar voegde hij ook aan toe blij te zijn om te zien dat het publiek ook minder bekende undergroundplaten steeds beter weet te waarderen. Gek om te horen van een van de meest commerciële dj’s en producers ter wereld. Zelfs zijn laatste track ‘2U’ met Justin Bieber is zo commercieel als maar zijn kan en ook in zijn sets voeren 128 bpm EDM platen nog steeds de boventoon.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws