Bezoekers Ultra Europe overdonderd door bosbranden

Ivo Mollemans | 19 juli 2017
algemeen

In Kroatië is het risico op bosbranden momenteel erg hoog. Er zijn zelfs al branden gaande en dat verraste een aantal festivalbezoekers van Ultra Europe.

Bosbranden in Kroatië teisteren bewoners

Een groep vrienden had een villa gehuurd net buiten Split, de stad waar Ultra Europe elk jaar gehouden wordt. Het zag eruit als een mooie en handige locatie om vanaf daar richting het festival te gaan en weer terug naar huis, maar helaas nam die gedachte een hele andere wending. Het vuur bereikte eerst de dorpen Srinjine, Sitno Gornje en Sitno Donje welke ook in de buurt van Split liggen. Later pas kwam het vuur aan de oostkant van de stad en eventueel in Zrnovnica, het plaatsje waar de vriendengroep verbleef. Een gebied van meer dan 20 km werd geteisterd door de brand met alle gevolgen van dien.

LEES OOK: Bezoeker Ultra Europe dood na poging zak marihuana door te slikken

Hele gebieden brandden af en ook verscheidene huizen waren niet meer te redden. De vriendengroep moest weg uit het gebied en verbleef de rest van de tijd in een hotelkamer die de eigenaar van de villa voor hen had geregeld. Zij zijn er ongedeerd vanaf gekomen, maar een lokale bewoner kreeg van alle spanningen een hartaanval nadat zijn huis en olijfgaard allebei volledig waren afgebrand.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws