Bewoners lanceren petitie tegen Ultra festival Miami

Mark IJsendoorn | 27 juli 2017
algemeen

Ultra Music Festival, dat jaarlijks wordt gehouden in het Bayfront Park in Miami, moet misschien wel een andere locatie gaan zoeken. Het festival nadert het einde van zijn contract met de beheerder van het park, en lokale bewoners hebben hun kans gegrepen om een petitie te starten tegen het festival.

“Wij hebben recht op toegang tot Bayfront Park,” zo stellen de bewoners in de petitie. “Maar door concerten als Ultra en Rolling Loud (een hiphopfestival, red.) is het park sinds begin dit jaar al 100 dagen voor ons gesloten of in vervallen staat geweest.”

LEES OOK: Bezoekers Ultra Europe overdonderd door bosbranden

Ultra wereldwijd

Ultra is een kolossale naam met festivals over de hele wereld, zoals Ultra Europe dat deze maand plaatsvond in Kroatië. Maar het merk begon ooit in Miami. De eerste editie werd in 1999 gehouden in Miami Beach, maar werd in 2001 verplaatst naar het Bayfront Park in het centrum van Miami. Als het aan de omwonenden ligt zal het festival na zestien jaar een andere locatie moeten vinden. Of de bewoners hun zin krijgen is nog maar de vraag, want het park brengt als festivallocatie flink wat geld in enkele belangrijke laatjes.

Fitties in Miami

Het is niet voor het eerst dat bewoners zich tegen de party-scene in Miami keren. Downtown Miami was lange tijd een zakelijk en cultureel centrum dat ’s nachts leegstroomde, maar inmiddels is het aantal bewoners van het centrum flink gegroeid. En dat zorgt voor nogal wat ruzie over de vele nachtclubs in het gebied.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws