Laidback Luke basht DJMag top 100 om corruptie en vals spel

Mark IJsendoorn | 31 juli 2017
algemeen

Laidback Luke. De familyman. De man die zonder schaamte in superheldenpakjes op het podium staat. Die zijn schoonheidsslaapje voor een gig onderbreekt om kung fu-les te geven. Die niet terugdeinst voor een ouderwets potje DJMag top 100 bashen.

Laidback Luke vs DJMag top 100

In zijn nieuwe vlog legt de kung fu-held/dj precies uit waarom hij niets moet hebben van de DJMag top 100. Er gaat namelijk flink wat geld om in die verkiezing, waarvan DJMag zelf het merendeel in zijn zakken mag stoppen. Dj's kopen reclameplekken in het magazine en op de site om meer stemmen te krijgen, en draaien zelfs gratis op DJMag-feestjes. Dat klinkt gek - een beetje alsof gemeenten campagneruimte zouden verkopen in stemhokjes - maar het is natuurlijk een prachtige bron van inkomsten voor DJMag. 

Lucas beweert ook dat schimmige Aziatische bedrijfjes online stembots verkopen die de stemmen kunnen beïnvloeden, en dat flink wat dj's zich op die manier de lijst in hebben gecheat. Namen noemt hij niet, en bewijs is er natuurlijk ook niet.

Achter de schermen

Terwijl Laidback Luke in deze video zijn gal spuwt over dure campagnes en vals spel rondom de DJMag top 100, neemt hij ons ook mee achter de schermen bij Tomorrowland en Parookaville. Hij heeft zichzelf weer overtroffen met dit vlog.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws