Diplo: ‘Ik offer mezelf op om de draak te steken met EDM-cultuur’

Mark IJsendoorn | 2 augustus 2017
algemeen

Het begon simpelweg als een grappige reclame voor Diplo’s jaarlijkse Mad Decent Block Party. Nu maakt Vice een complete ‘What Would Diplo Do?’ serie, waarin Dawnson’s Creek-acteur James van der Beek de rol van Diplo op zich neemt.

What would Diplo do?

“We dachten allemaal dat het bij die sketch bleef,” vertelde Van der Beek over de oorspronkelijke promo aan Rolling Stone. Maar Viceland vond dat het naar meer smaakte. De satirische serie steekt de draak met de oppervlakkige en overdadige EDM-cultuur, en is gebaseerd op Diplo’s Twitterpersoonlijkheid. Ter promotie van de show verscheen er plots een tweede Diplo op Twitter, met de smoel van Van der Beek als profielfoto. Dat account heeft al enkele pareltjes opgeleverd.

LEES OOK: Diplo's doppelganger duikt op op Twitter

Diplo moest natuurlijk wel akkoord gaan met dit alles. “Ik zie het als mezelf opofferen om de draak te steken met de DJ/EDM-cultuur als geheel,” zegt Diplo tegen Rolling Stone. “De show is geen afspiegeling van mijzelf maar meer van mijn Twitter-persona, die altijd een grap was. Maar de laatste jaren liet ik dat rusten […] omdat veel mensen mijn sarcasme serieus namen.”

Vanaf morgen is de satirische serie te zien bij Viceland.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws