Easyjet piloot stapte cockpit in met een xtc-kater

Mark IJsendoorn | 7 augustus 2017
algemeen

Rijden onder invloed is een veelvoorkomend probleem, maar van vliegen onder invloed hoor je minder vaak. Een Franse piloot voor de Britse vliegmaatschappij Easyjet heeft een voorwaardelijke straf van een jaar gekregen voor het gebruik van xtc. De piloot had last van bijwerkingen tijdens een vlucht nadat hij de avond ervoor een derde van een xtc-pil had geslikt.

XTC

In een afgetapt telefoongesprek vertelde de piloot aan een Parijse drugsdealer dat hij het vliegtuig met moeite aan de grond kreeg in Parijs. 'Ik zat te zweten, ik voelde me slecht. Ik deed maar wat terwijl we gingen landen', zou hij hebben gezegd.

De man gaf toe met regelmaat drugs te gebruiken, waaronder cocaïne en cannabis. De piloot hoeft weliswaar niet achter de tralies, een cockpit zal hij ook niet meer van binnen zien.

Update: 

Easyjet maakt duidelijk in een statement dat de piloot nooit onder invloed van xtc heeft gevlogen en hij altijd onder bevel van een captain stond. Zodra hij onder onderzoek stond bij de autoriteiten is hij op non-actief gezet en zijn disciplinaire procedures begonnen. 

Het afgetapte gesprek maakt desondanks duidelijk dat hij tijdens de vlucht last had van de gevolgen van zijn drugsgebruik.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws