Russische politie op beeld terwijl ze feestgangers mishandelen

Mark IJsendoorn | 13 augustus 2017
algemeen

Er zijn videobeelden opgedoken van een recente Russische politie-inval in de Moskouse nachtclub Rabitza. Op de beelden is te zien hoe mensen in de boeien worden geslagen en worden mishandeld door agenten in burger.

Politie vs. feestgangers

Terwijl enkele overgebleven feestgangers daar afgelopen zondagochtend gewoon hun ding deden, kwamen agenten in burger de club binnen en begonnen ze mensen te arresteren. Ook politiemannen met helmen en knuppels vielen Rabitza binnen. In de video is te zien dat geboeide mensen worden geduwd en in hun maag worden getrapt. Onder de arrestanten waren de eigenaren van de club en ook enkele bezoekers.

Rabitza

Rabitza is een technoclub waar regelmatig DJ’s uit West-Europa draaien. Via Facebook vragen de eigenaren om donaties voor hun gevecht om de nachtclub open te houden. Het geld gaat naar het bekostigen van de rechtzaak die zal volgen op het incident, waarin ze zichzelf en hun club moeten verdedigen. Het Russische nachtleven wordt steeds vaker het doelwit van de politie, op papier vanwege drugscriminaliteit.

Bron: Resident Advisor

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws