3 redenen waarom wij Giel Beelen gaan missen

Freek Minderman | 16 augustus 2017
algemeen

Ter ere van het nieuws over het vertrek van Giel Beelen hebben wij een lijstje opgesteld met momenten uit de carriére van de presentator, die zó typisch Giel zijn, dat niemand anders het zou kunnen doen. Van het afkappen van artiesten, afzeiken van publiek tot de pijpbeurt in de studio. De dikverdienende radiohost van 3FM moest al eerder zijn vaste plek in de ochtend afstaan bij de radiozender, maar nu is het genoeg voor Giel. Hij wil weg en zijn eigen ambities najagen, waaronder het scouten van nieuw talent en achtergrondverhalen van muzikanten. Zo gaf hij aan in een interview met AD, dat hij heeft besloten weg te gaan.

Woeste Giel na bierdouche

Giel houdt er niet zo van als dingen niet lopen zoals hij het wil. Helaas gebeurt dit nog wel eens, waaraan hij zijn reputatie te danken heeft. Tijdens 'Eurosonic Noorderslag 2015' was de heer Beelen dan ook niet zo heel blij toen hij een bierdouche kreeg van het Groningse publiek. Daarna heeft hij een flinke preek gehouden over waarom het zo respectloos is en wat hij van alle aanwezigen vond. 

Het afkappen van boyband MainStreet

Niets krenkt lieve kinderhartjes meer dan dat hun idolen door een presentator worden afgekapt omdat ze zo slecht zijn. In de studio van Giel was geen autotune aanwezig, waardoor boyband MainStreet zich niet kon focussen op hun zang en hun medley een totale blunder was. Ze hebben wraak genomen in RTL Late Night, maar de beelden van het afgekapte optreden bestaan nog en zijn redelijk pijnlijk om te zien. Eerder heeft Giel Beelen rappers Darryl en Metz ook al afgekapt, omdat hij de kwaliteit niet goed genoeg vond. 

De pijpbeurt live op de radio

In de door Marc de Hond geregisseerde documentaire kwam nog een mooi moment naar boven van onze Giel. Hij heeft namelijk in 2000 een keer een escort-dame gebeld, over laten komen naar de studio en zich tijdens het maken van een uitzending laten bevredigen. Met alle gevolgen van dien, want naast de hogere toontjes, hijgmomentjes en korte pauzes in zinnen, begon hij ook gewoon e-mails voor te lezen in plaats van over te schakelen naar muziek. Dat is pas radio.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws