Gijzeling in het mediapark in Hilversum

Freek Minderman | 17 augustus 2017
algemeen


Beeld: Niek Froma / NOS

Op donderdag om 8:00 uur 's ochtends waren er meldingen gemaakt naar de politie over een man met een mogelijk wapen. Het zou gaan om een ruzie tussen een man en een vrouw, waarbij de man gewapend het NPO gebouw in is gegaan. Mensen die daadwerkelijk aan het werk waren, hebben niets gemerkt. Later kregen zij wel abnormaal veel telefoontjes binnen, die deze melding naar ze maakten. 

Tas met mes

Tevens is er in de buurt van het gebouw een tas met een mes gevonden. Of dit ook bij de gewapende man hoort, is nog onduidelijk. Volgens de politie lagen de voorwerpen nog geen 50 meter van het plaats delict. De uitzending van 3FM gaat gewoon verder en wordt op een andere locatie uitgezonden. 

Mogelijke gijzeling

Update: RTL meldt dat er rond 9:00 uur een arrestatieteam ter plaatse was. Ook zou er een onderhandelaar aanwezig zijn, maar dat wordt niet bevestigd door de woordvoerder van de politie. 

Update: Volgens een receptioniste in het gebouw, zou de man in gebrekkig Nederlands naar CNN hebben gevraagd, terwijl hij een groot mes tegen de keel van een vrouw zou hebben gehouden. Hierna zijn zij een aparte kamer ingegaan.

Update: Er wordt gemeld dat de vrouw, die bedreigd werd, inmiddels is opgevangen en de dader is gearresteerd.

Zodra we meer weten, plaatsen wij updates.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws