De gebroken kaak van Tim Hofman laat zien hoe verdeeld Nederland is

Mark IJsendoorn | 18 augustus 2017
algemeen

Voor het geval je net onder je steen vandaan komt en het gemist hebt: Tim Hofman is mishandeld.

Voor zijn Youtube-serie #BOOS nam Tim het op voor een stel Nijmeegse studentes die in onwaarschijnlijke wantoestand moeten leven omdat hun huisbaas (huisjesmelker en miljonair Ton Hendriks) niets laat repareren. De boiler werkt niet, er is geen brandalarm, het huis ruikt naar poep, en omdat er geen slot meer op de voordeur zit moeten de meiden constant dronken zwervers uit hun huis jagen. Een Indiase krottenwijk heeft nog betere huisvesting.

#Boos

Alsof dat al niet belachelijk genoeg is blijken de medewerkers van Hendriks’ kantoor een korter lontje te hebben dan Badr Hari. De boel loopt opvallend snel uit de hand. Je kunt het allemaal zien in de video, die ondanks een kort geding van Ton Hendriks toch online mocht van de rechter.

Nederland verdeeld

Laten we net als veel journalisten even doen alsof Twitter vertegenwoordigt wat ‘Nederland’ denkt. Dan laat de gebroken kaak van Tim zien hoe verdeeld ons land is. Al voordat de aflevering online kwam, laaide de discussie op tussen de twee grootste bevolkingsgroepen van Nederland: cynische babyboomers en jankende millennials. Zo zat Peter R. de Vries stevig in het kamp ‘cynische babyboomers’ toen hij te kennen gaf dat Tim de verwonding aan zichzelf te danken had en niet zo moest janken.

 

 

‘Als je zo mijn huis zou binnenvallen zou ik je ook op je smoel slaan,’ is het nogal uit de context gerukte argument van de gemiddelde cynische babyboomer. Waarop de jankende millennial natuurlijk vindt dat je een discussie automatisch verliest als je naar geweld grijpt. Nu de video online staat zal de discussie snel afgelopen zijn. Want iedereen die de beelden ziet moet wel verbaasd zijn over de bizarre agressie van Ton Hendriks en zijn personeel.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws