Hiphopboek moet jong en oud leren over het genre

Ivo Mollemans | 29 augustus 2017
algemeen

Hiphop is een van die genres die al tientallen jaren oud is en nog steeds gigantisch populair is. Het genre kent dan ook een gigantisch rijke geschiedenis die van grote invloed is geweest op andere muziekgenres, maar ook cultureel flinke impact heeft gehad. Daarom mogen kinderen wel eens wat meer leren over de hiphop en zijn cultuur.

De geschiedenis van hiphop in boek

Daarom heeft schrijver Howie Abrams samen met illustrator Michael ‘Kaves’ McLeer het boek ‘Hip-Hop Alphabet’ gemaakt. Dit boek is gemaakt voor kinderen zodat zij zich kunnen verdiepen in het genre. Het boek is verdeeld in de 26 letters van het alfabet en elke letter staat voor een belangrijk persoon, gebeurtenis of iets anders uit de hiphopwereld. Zo is de ‘B’ voor Beastie Boys en de ‘D’ staat voor ‘DJ-ing’. Het klinkt in elk geval als een goede manier om kinderen wat culturele kennis bij te brengen.

LEES OOK: The KLF is back with a… book?

In het boek wordt van alles uitgelegd zoals het ontstaan en de ontwikkeling van de muziek, maar ook de hele cultuur eromheen zoals graffiti, vinyl en de successen van grote artiesten. Het boek wordt gesteund door Darry Daniels van het legendarische Run DMC. In een voorwoord schrijft hij dat het een goede manier is om zowel kinderen als ouderen op een niet te ingewikkelde manier iets bij te brengen over de hiphop.

Het boek zal een aantal maanden na de 44e verjaardag van de hiphop op 11 augustus uitgebracht worden. Er wordt verwacht dat het boek ergens in oktober te koop zal zijn. De opbrengsten van het boek zullen naar de Jam Master Jay Foundation of Music gaan. Dit fonds is opgericht om ook kinderen uit bijstandswijken toegang te geven tot culturele onderwerpen en gebieden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws