Bijna weekend: die andere kraker van L.A. Style

Bart Remmers | 1 september 2017
algemeen

De opvolger van 'James Brown is dead' was minstens zo lekker

'James Brown is dead' is om vele redenen een bijzondere track. Het is ongetwijfeld nog steeds een van de hardste dancetracks die ooit op 1 stond in de Top 40, het behaalde zelfs de Billboard Top 100 en het housenummer was de bron van vele persiflages.

Het nummer over de dode Godfather of Soul - die ten tijde van de hit (1991) nog niets eens overleden was - is by far het bekendste werkje van L.A. Style, het Nederlandse duo dat bestond uit oud-dj en vj Wessel van Diepen (die later nog groter zou scoren met de Vengaboys) en Denzil Slamming (echte naam: Michiel van der Kuy) en maakte behoorlijk heftige rave/hardcore/house gelardeerd met niet al te diepgaande raps en af en toe damesvocalen.

'I'm Raving (O Si Nene)'

Grote vraag in 1992 was echter: wat doe je na zo'n enorme hit als 'James Brown is dead'? Antwoord: maak gewoon nog een lekkere knaller. Die kwam er in de vorm van 'I'm Raving (O Si Nene)'. Het nummer was minder hard als de eersteling, maar klonk meer als de stadionhouse van het destijds intens populaire The KLF. Ook het begeleidende clipje haalde duidelijk inspiratie uit de video's van de eigenzinnige Britten.

'I'm Raving' werd een bescheiden hit, maar de twee opvolgende singles ('Balloony' en 'Got to move') flopten jammerlijk. Van Diepen ging aan de slag met de happy hardcore van Nakatomi, werk bij TMF en de wereldhit Vengaboys en Van der Kuy produceerde talloze dancetracks onder even zoveel aliassen. 

Wij raven nog even verder op L.A. Style if you don't mind! Fijn weekend alvast...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws