Martin Shkreli verkoopt zeer zeldzaam album van de Wu-Tang Clan

Elbert | 9 september 2017
algemeen

Martin Shkreli, algemeen bekend als de meest omstreden zakenman van Amerika, heeft besloten het album Once Upon A Time In Shaolin van de Wu-Tang Clan te verkopen op eBay. Van dit album bestaat slechts één exemplaar.

Once Upon A Time In Shaolin

Op eBay staat de teller intussen op meer dan een miljoen. Dat is echter nog altijd niet genoeg voor Shkreli om er winst mee te maken. Toen de zakenmiljonair het album kocht in 2015 betaalde hij er twee miljoen voor. Daarmee werd het Wu-Tang Clan-album de duurste ooit. 

Kritiek op Shkreli

De reden waarom Shkreli van het album af wil, is omdat een van de leden van de Wu-Tang Clan kritiek op hem had. Volgens Nu.nl heeft dat alles te maken met Shkreli's besluit om de prijs van een aidsmedicijn, waar hij de rechten van in handen kreeg, te verhogen met vijfduizend procent. Deze actie leverde hem de status van harteloze geldwolf op. Hij belooft nu de helft van het verkoopbedrag te doneren aan de medische wetenschap. 

In het koopcontract van het Wu-Tangalbum stond dat de koper de muziek de komende 88 jaar niet mag delen met anderen. Toch liet hij diverse keren al fragmenten horen op internet. In het interview in de onderstaande video vertelt Method Man wat hij vindt van het vreemde 88-jaar concept.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws