Het Wu-Tang album van 2 miljoen is misschien helemaal geen Wu-Tang album

Mark IJsendoorn | 19 september 2017
algemeen

Fotocredit: Jonathan Weiner

De omstreden zakenman Martin Shkreli zette vorige week het Wu-Tang clan-album Once Upon A Time In Shaolin op Ebay. Van het album bestaat maar één exemplaar en is daardoor het duurste album ooit. Maar volgens Bloomberg kunnen we ons afvragen of het album wel echt van de legendarische rapgroep is.

Wat is Wu-Tang?

Bloomberg zet vraagtekens bij de waardering van het album als echt Wu-Tang-product. De originele leden van de groep hebben inmiddels los van elkaar een carrière, maar het album werd gepresenteerd als een gezamenlijk werk van de Wu-Tang-leden. Maar de werkelijkheid lijkt anders te liggen. Zo is het opvallend dat Cilvaringz wordt genoemd als de voornaamste producer van het album, in plaats van de officieuze leider van de clan, RZA. Cilvaringz is deel van het grote netwerk van artiesten rondom de Wu-Tang clan, maar is nooit officieel lid geweest van de groep.

Bovendien laten veel van de oude Wu-Tang-leden weten dat ze helemaal niet wisten dat hun bijdragen voor een nieuwe Wu-Tangplaat waren. Volgens hen ging het in de eerste instantie om een soloalbum van Cilvaringz, en ontdekten ze pas later dat hun bijdragen voor Once Upon A Time In Shaolin werden gebruikt. Alleen Cilvaringz en RZA waren dus nauw bij de productie betrokken. Ook Method Man was weinig betrokken bij het project, zo blijkt uit het interview in deze video.

Shkreli's album

Shkreli, die deze zomer werd veroordeeld voor fraude, kocht het album in 2015 voor $2 miljoen. Vorige week zette hij de cd op Ebay, met een winnend bod net boven de één miljoen dollar. Zelf zegt Shkreli in de beschrijving nooit echt goed naar het album geluisterd te hebben.

Bron: Bloomberg

Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws