Netflix is verwikkeld in serieuze ruzie met gangsterfamilie

Mark IJsendoorn | 22 september 2017
algemeen

De familie van Pablo Escobar klaagt Netflix aan vanwege de populaire serie Narcos. Dat blijkt uit documenten die The Hollywood Reporter in handen kreeg.

Escobar vs. Narcos

Escobar Inc., het bedrijf van Pablo’s broer Roberto de Jesus Escobar Gaviria, eist een vergoeding van een miljard dollar voor het zonder toestemming gebruiken van de naam en het verhaal van de beroemde Colombiaanse drugsbaron, die in 1993 door de politie werd doodgeschoten. Roberto was ooit deel van Pablo’s Medellínkartel, maar zegt dat leven te hebben achtergelaten toen hij in 2003 uit de gevangenis kwam. Toch weerhoudt het hem er niet van een dreigende toon te gebruiken tegen de makers van de Netflix-show over zijn broer. ‘Als we het [geld] niet ontvangen, halen we hun showtje uit de lucht,’ zou hij gezegd hebben.

Verleden week werd bovendien een locatiescout voor de serie in een gewelddadig deel van Mexico vermoord. De moord is nog onopgelost, maar Escobar heeft wel een idee hoe de producenten zulk geweld het hoofd kunnen bieden: ‘Netflix zou voor de veiligheid een ‘hitman’ met hun mensen mee moeten sturen.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws