De 5 meest onzinnige filmremakes ooit

Bart Remmers | 26 september 2017
algemeen

Armoedige remakes die niets toevoegen aan het origineel

Hollywood is kampioen in het produceren van prequels, sequels en reboots. Soms slagen ze, soms totaal niet. En zo soms snappen we de noodzaak van een remake al helemaal niet. Partyscene zet de vijf meest onzinnige remakes van de laatste tijd op een rij.

The Karate Kid (2010)

Voor veel oudere kinderen - lees dertigers en veertigers - zijn de Karate Kid-films uit de jaren tachtig heilig, hoe cheesy ook. Dus waarom een barslechte nieuwe versie met dat irritante zoontje van Will Smith dat niet bepaald omvalt van het acteertalent? Het publiek trapte er gelukkig niet in en de prent flopte.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Soms zijn films zou oud dat een remake een frisse wind door een goed script kan laten waaien. Maar waarom een remake van een film die slechts een paar jaar eerder al eens is gemaakt, maar dan Zweedstalig? O ja, Amerikanen lezen blijkbaar geen ondertitels. 

Carrie (2013)

De onzettend creepy psychologische horrorfilm Carrie van Brian DePalma uit 1976 is een meesterwerk. Dus waarom in hemeltjesnaam die plastic remake met B-acteurs waarin het meest griezelige nog het slechte spel van de hoofdrolspeelster is?Schrijver Stephen King wordt zeker vrolijker van de nieuwe versie van 'IT', eveneens van zijn hand.

The Mummy (2017)

Ja Tom Cruise, je bent de heldhaftigste filmheld van boven de 50 met een lengte geringer dan 1 meter 50. Toch zaten weinigen nog te wachten op weer een nieuwe versie van deze horrorklassieker. Liever de campy reeks van rond de eeuwwisseling dan deze humorloze egotrip van La Cruise.

Jumanji (2017)

Hij draait pas eind dit jaar, maar wees eens eerlijk! Zit jij te wachten op een remake van de kinderfantastyfilm uit de nineties waarin Robin Williams en een stel koters doldrieste avonturen beleefden rondom een tot leven gewekt gezelschapspel? Een remake met The Rock en Jack Black. Blugh! We slaan even over.

Aanbevolen voor jou:
Maak de perfecte selfie op elk feest met de ASUS ZenFone 4...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws