Skrillex heeft baslijn van 'Humble'-remix inderdaad gejat

Mark IJsendoorn | 8 oktober 2017
algemeen

Skrillex heeft de baslijn van zijn remix van Kendrick Lamar's 'Humble' inderdaad gejat, maar niet van Medasin, de dj die hem beschuldigt.

Laatst schreven we al dat Skrillex werd beschuldigd van plagiaat door de producer Medasin. De baslijn in Skrill’s remix van Kendrick Lamar’s ‘Humble’ zou volgens Medasin zijn geïnspireerd door een van zijn tracks. Nu laait Medasin de ruzie weer op door een video te posten van het publiek tijdens een van zijn sets, dat gezellig ‘Fuck Skrillex’ zingt.

Skrillex vs. Medasin

Medasin beweert dat Skrillex de baslijn heeft gejat uit zijn track ‘Territory’. De tracks vertonen inderdaad wat gelijkenissen, maar dat zegt in feite nog helemaal niks. Zeker na het bovenstaande filmpje stinkt het naar aandachttrekkerij van Medasin.

Plagiaat?

Skrillex beweert de track van Medasin eerder nog helemaal niet gehoord te hebben en wij geloven hem volledig. Hoe weten we dat? Omdat de baslijnen van de tracks van zowel Skrillex als Medasin duidelijk zijn gejat van de track ‘Topper Top’ van Sir Spyro.

Misschien moeten we gewoon ophouden met al dit soort beschuldigingen, en producties loven om wat ze wel toevoegen. Skrillex' remix van 'Humble' blijft een dijk van een dansvloertrack.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws