Organisatie ADE onder curatele gesteld van Buma/Stemra

Peter Güldenpfennig | 6 oktober 2017
algemeen

Beeld: Buma Cultuur

Ondanks dat ADE jaarlijks alleen maar lijkt te groeien en groeien, weet de organisatie achter ADE, Buma Cultuur, het festival amper financieel een succes te maken. Zo werd er vorig jaar verlies geleden ondanks de succesvolle opkomst. Er gaat dus meer geld uit dan dat er binnenkomt, en dat noemen we een liquiditeitsprobleem.

Buma Cultuur onder curatele

Volgens onderzoek van het Financieele Dagblad werd in 2016 op de organisatie van ADE een verlies geleden van € 450.000 en moest een noodzakelijke investering worden gedaan van € 500.000. Om Buma Cultuur tegemoet te komen heeft Buma/Stemra besloten de dochterorganisatie meer geld toe te schuiven. In ruil hiervoor moet Buma Cultuur bezuinigen, haar uitgaven laten controleren door Buma/Stemra en wekelijks rapporteren aan Buma/Stemra. Ook moet ADE in de toekomst realistisch begroot worden.

ADE gaat gewoon door

Directievoorzitter Wim van Limpt van Buma/Stemra zegt dat de komende editie van ADE gewoon doorgaat en ook dat toekomstige edities door kunnen gaan mits ADE de nodige professionalisering doorvoert. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws