Utrechtse club WAS weigert tickethouders omdat ze de line-up niet kennen

Mark IJsendoorn | 9 oktober 2017
algemeen

Een arbitrair deurbeleid hoort er misschien bij als je een hippe club probeert te zijn. Maar voor de nieuwe club WAS in Utrecht levert het tot nu toe vooral negatieve publiciteit op. Geen wonder natuurlijk als je betalende tickethouders niet binnenlaat.

Deurbeleid club WAS

WAS is een van de eerste clubs in Utrecht die een echt deurbeleid voert, en als je niet aan de huisregels voldoet kan dat betekenen dat je geweigerd wordt. Een van die regels is dat ‘het wordt gewaardeerd als je op de hoogte bent van de programmering’. Dat dit minder vrijblijvend is dan hier wordt gesuggereerd, ondervonden verschillende bezoekers afgelopen weekend toen ze aan een kruisverhoor werden onderworpen en soms zelfs niet naar binnen mochten. Op de lineup stonden Job Jobse, Map.ache en Pieter Jansen, waarvan de laatste twee samen 6000 facebookvolgers hebben. Zelfs de grootste technoliefhebbers kun je niet verplichten zulke namen uit hun hoofd te leren. 

Wraak

De mensen die werden geweigerd zijn natuurlijk not amused, en hebben direct teruggeslagen door slechte reviews op Google en Facebook te plaatsen. De reacties zijn niet mals:

'Het is toch van de zotte dat je (nadat je eerst vragen over de line-up hebt beantwoord) ondervraagt wordt over welke clubs/festivals je doorgaans bezoekt en als het antwoord haar (blond meisje aan de deur) niet aan staat je dan gewoon geweigerd wordt zonder een duidelijke opgave van de reden hiervoor.'

'En dan niet naar binnen mogen omdat 1 van mn vriendjes de namen niet weet van Pieter Jansen en map.ache!!!! Kom op zeg!! We zitten niet in Berlijn...'

 

Update: Club WAS is inmiddels met een verklaring gekomen:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws